Site pictogram Balkondoek

Zeilen voor overkapping

zeilen voor overkapping

Ben je op zoek naar zeilen voor een overkapping? In onze webshop vind je diverse soorten zeilen die geschikt zijn om te gebruiken voor een overkapping. Denk hierbij aan verandazeilen die op maat besteld kunnen worden. Wat is een zeil voor een overkapping en waar moet je op letten? In dit artikel nemen we je mee in de wereld van de verandazeilen.

Zeilen voor overkapping, wat is het?

Een zeil voor een overkapping wordt vooral gebruikt om de wanden te maken. Een overkapping heeft over het algemeen geen of open wanden, zodat je in de zomer lekker buiten kunt zitten. In de nazomer of begin van de herfst is het vaak nog warm genoeg om lekker buiten te kunnen zitten, maar kan het best wel waaien. Om die reden worden de wanden daarom dicht gemaakt.

De wanden van een overkapping zijn eenvoudig te sluiten door hier bijvoorbeeld een zeildoek voor te monteren. Dit kan bijvoorbeeld een verandazeil zijn. Een verandazeil is een zeildoek dat speciaal ontworpen is om te fungeren als wand voor een overkapping. Er kan bijvoorbeeld een raam of een deur in gemaakt worden en is eenvoudig te monteren, maar niet onbelangrijk ook te demonteren.

Zeilen en verandazeilen op maat

Omdat niet één overkapping gelijk is, is het belangrijk dat je een verandazeil op maat kunt laten maken. Ik heb goed nieuws voor je. Alle verandazeilen die je in onze webshop vind, maken we op maat in onze zeilmakerij. Hierdoor is het mogelijk om het zeildoek aan te passen aan jouw specifieke wensen en situatie.

In bovenstaande video laat onze productspecialist Marie Louise je een verandazeil met raam zien. Tevens zie je hoe het zeildoek aan je overkapping bevestigd kan worden.

Zeil monteren aan je overkapping

Het is relatief eenvoudig om een zeil aan je overkapping te monteren. We hebben een special tourniquet verbinding waarmee het doek aan je overkapping te verbinden. Het is eventueel mogelijk om het verandazeil te laten bevestigen door een van onze ervaren monteurs. Zij komen dan bij jouw op locatie langs om het zeildoek te plaatsen.

Mobiele versie afsluiten