balkon afschermen tegen inkijk

Balkon afschermen tegen inkijk

Wil jij je balkon afschermen tegen inkijk? Vind je het vervelend dat voetgangers vanaf de begane grond of overburen op je balkon of dakterras kunnen kijken? Dan kun je je balustrade of balkonhekwerk afschermen tegen inkijk.

Er zijn verschillende manieren om je balkon of dakterras af te schermen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van zogenaamde privacyschermen of glazen balustrades met mat glas. Dit zijn vrij kostbare oplossingen, grote voordeel is wel dat ze jaren mee gaan. Het is dus een eenmalige investering. Een voordeliger alternatief is een balkondoek. Dit is vaak een zeildoek dat aan het balkonhekwerk of balustrade bevestigd kan worden, waardoor je je balkon of dakterras relatief eenvoudig afschermt tegen inkijk.

Balkon afschermen met een balkondoek

Wil je je balkon of dakterras afschermen met een balkondoek dat kan. We hebben in onze webshop verschillende balkondoeken die je op maat kunt bestellen. Omdat we het balkondoek op maat maken, kun je deze helemaal afstemmen op je situatie.

We voorzien de balkondoeken om de 50 cm van ringen, waardoor je het doek met kabelbinders aan je balkonhek of balustrade kunt bevestigen. Wanneer je een spijlenhekwerk hebt, dan adviseren we dat je het balkondoek door de spijlen vlecht. Het is namelijk zo dat een balkondoek kan klapperen bij stevige wind.

Het bevestigen van een balkondoek is niet moeilijk. Onze product specialist Marie Louise laat in bovenstaande video zien hoe dit in zijn werk gaat.

De voordelen van een privacyscherm

Wanneer je een balkon wilt afschermen tegen inkijk van buren vanaf het naastgelegen balkon, dan is een privacyscherm wellicht de oplossing die je zoekt. Een privacyscherm is een groot frame van staal of aluminium met daarin gematteerd glas. Vaak wordt een balustrade of balkonhekwerk aan het frame gemonteerd.

In onze webshop vind je diverse privacyschermen die we op maat voor je kunnen maken. Bijvoorbeeld in combinatie met een bijpassend balkonhekwerk of balustrade.

Wil je meer lezen over balkondoeken? Lees alles over balkondoeken.