balkon prive maken

Balkon privé maken

Wil jij je balkon privé maken? Meer privacy op je balkon of dakterras is de wens van veel meer mensen. Vaak kunnen overburen of mensen vanaf de straat op je balkon kijken. Dit geeft een onprettig gevoel en je zit voortdurend in het zicht. Gelukkig is is de inkijk op je balkon of dakterras te beperken. Ik zal je in dit artikel een paar veel gebruikte oplossingen laten zien.

Hoe kun je een balkon privé maken?

Er zijn verschillende manieren om een balkon privé te maken, afhankelijk van uw wensen en budget. Hieronder zijn enkele opties:

  1. Balkon schermen: Dit zijn schermen die worden geïnstalleerd rondom het balkon, zoals een balkondoek, waardoor de ruimte afgeschermd wordt van de buitenwereld.
  2. Planten: Dit is een esthetische manier om het balkon af te schermen. U kunt kiezen voor klimplanten zoals klimrozen of klimop die rondom het balkon kunnen worden geplant.
  3. Balkonhekken: Dit is een optie voor degenen die een meer permanente oplossing zoeken. Balkonhekken kunnen worden geïnstalleerd rondom het balkon en kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals staal of aluminium. Wanneer je een balkonhek van glas toepast, kun je deze van matglas voorzien om het balkon privé te maken.
  4. Rolluiken: Een andere optie is om rolluiken te installeren om het balkon af te schermen. Dit kan zowel van binnen als van buiten gebeuren.
  5. Balkonwanden: Een andere optie is om een glazen wand te installeren rondom het balkon. Dit zorgt voor een privé ruimte zonder dat het uitzicht wordt belemmerd

Het is belangrijk om te overwegen welke oplossing het beste bij uw wensen en budget past, en om professioneel advies in te winnen voor de installatie ervan.

Meer privacy door een balkondoek

Wanneer jij je balkon privé wilt maken, dan is een balkondoek een relatief voordelige oplossing. Een balkondoek is makkelijk aan je balkonhekwerk te bevestigen en je hebt hiermee in een mum van tijd meer privé.

In onze webshop bieden we verschillende balkondoeken aan. Je kunt de doeken op maat bestellen, waardoor het doek precies past in jouw situatie. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit een groot aantal kleuren, waardoor je het balkondoek kunt afstemmen op jouw situatie.

Hoe bevestig je een balkondoek?

Een balkondoek bevestigen? Zoals ik aangaf is een balkondoek eenvoudig te bevestigen. Onze product specialist Marie Louise laat je in onderstaande video zien hoe dit in zijn werk gaat.

Om klapperen van het doek bij harde wind tegen te gaan, is het aan te raden om het balkondoek door de spijlen te vlechten. Bestel je doek dan bij iedere meter lengte, één cm langer. Dus heb je een balkonhek van 300 cm, dan bestel je een doek van 303 cm.

Privé op je balkon door privacyscherm

Een ander manier om je balkon meer privé te maken, is door het gebruik van een privacyscherm. Dergelijk scherm wordt vaak gebruikt tussen twee buren in. De montage van een privacyscherm heeft iets meer voeten in de aarde en wordt vaak door een professionele monteur uitgevoerd.

Balkon privé maken

In onze webshop vind je een paar verschillende soorten privacyschermen. We vervaardigen ze uit hoogwaardig staal en voorzien ze van gematteerd glas. We kunnen de montage bij jouw op locatie verzorgen. Een van onze ervaren monteurs komt dan bij jouw op locatie langs om het scherm te monteren.

Wanneer jij je balkon privé wilt maken, raad ik je aan eens een kijkje te nemen in onze webshop. We hebben diverse oplossingen voor meer privacy op je balkon.